Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ПРАЦІВНИКИ ЗМІ СТАЛИ МОНАХАМИ

6 червня 2007 р.

Працівники ЗМІ стали монахами. Світлина прот. Віталія СобкаСьогодні, у День журналіста, в кафедральному соборі Святої Трійці єпископ Луцький і Волинський Михаїл відправив молебень за працівників цієї професії. Йому співслужили декан собору протоієрей Володимир Подолець та інші священнослужителі. Після молебню трудівники пера були присутні на рідкісному в наші часи обряді – постриженні в монахи. Річ у тім, що двоє працівників луцького засобу масової інформації – кореспондент газети «Аверс-прес» Іван Марченко та менеджер зі збуту цього часопису Олег Дядюсь, які недавно стали дияконами, – прийняли надзвичайно важливе рішення – стати ченцями. Яка ж причина такого кроку? Чи важлива місія Богопосвятних осіб у сьогоденні? Який сенс монашого життя? На ці питання, – на думку владики, який зініціював і звершив постриг саме в цей день, – важливо знайти відповідь і журналістам, і тим, хто слухає та читає їх.

Відтепер отець Іван має ім’я Константин, а отець Олег – Макарій. Тепер браття нестимуть послух у Свято-Миколаївській обителі, що в с. Жидичин Ківерцівського району, де три роки співали, паламарювали – були послушниками.

У проповіді владика, звертаючись насамперед до присутніх працівників ЗМІ, які великою мірою формують сучасне інформаційне середовище, зазначив: «Багато що в теперішньому потоці інформації людей бентежить. Ви ж своїм пером несіть достойну інформацію, яка надихатиме на праведне життя християнське. Дуже важливо своїм прикладом засвідчувати Христову віру. Нині радіємо, що цих двоє молодих людей стали на шлях монашества, щоб нічого мирського не заважало у цьому. Журналістську ж справу чернець не полишить, бо це його покликання від Бога – бути ченцем і бути журналістом. Є церковні засоби масової інформації, наприклад, монастирський сайт в інтернеті, монастирська прес-служба, необхідно нести Господнє слово і через світські ЗМІ. Тож побажаймо нашим братам Константинові й Макарію Божого благословення на їхній стезі».

06 червня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо