Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

«По ділах ваших пізнають вас…»

29 березня 2015 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл нагороджує волонтерів у кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл з благословіння Патріарха Філарета нагородив волонтерів Волині медалями «За жертовність та любов до України».

29 березня, в 5-ту неділю Великого посту, преподобної Марії Єгипетської, на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці владика вручив церковні відзнаки тим, хто добровільно забезпечує українську армію.

Перед цим у проповіді він, нагадуючи слова із євангельського читання «хто хоче бути більшим між вами, нехай буде вам слугою», побажав усім бути великими, але уточнив: «великими у вчинках, а починати із елементарного – служити ближнім своїм». Унаслідок цього, вважає високопреосвященний, людина буде великою не лише на землі, а й у Царстві Небесному. Тож проповідь архіпастиря завершилася нагородженням доброчинців – тих, хто став яскравим прикладом служіння ближнім.

Цього дня Православна Церква вшановує пам’ять преподобної Марії Єгипетської. Довгий час вона жила в Олександрії (Єгипет) і вела розпусне життя. Згодом вирішила відвідати Єрусалим – не заради паломництва, а заради спокушення розпустою. На празник Воздвиження цікавість потягнула її до храму, проте божественна сила не дозволила переступити поріг Божого дому. Після цього Марія каялася перед Господом за своє минуле, щиро молилася до Богородиці про допомогу, віддалилась у Йорданську пустелю та 48 років провела в посту й молитві.

30 березня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо