Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У нових луцьких парафіях розпочали регулярні Богослужіння

29 березня 2015 р. Перша Божественна Літургія в храмі Преподобного Іова Почаївського в Луцьку. Світлина Ігоря Гураля

Перші Божественні Літургії відбулися в тимчасових храмах Апостола Андрія Первозваного та Преподобного Іова Почаївського в районі ЛПЗ.

Свято-Андріївську церкву будують за адресою: с. Рованці, вул. Прилуцька, 4а (поворот з вул. Боженка біля автозаправної станції «ANP»). Чин заснування цього храму відправив митрополит Луцький і Волинський Михаїл ще 7 серпня 2011 р. Фактично це вже територія обласного центру, між ринком і підшипниковим заводом, тож парафія належить до міського деканату. Вона охоплює вірних, які мешкають на б-рі Дружби народів, вулицях Боженка, Гнідавській, Європейській, Прилуцькій, частинах вулиць Грабовського та Станіславського.

15 березня Службу Божу в пристосованому приміщенні, що біля будови храму, очолив настоятель священик Сергій Медвєдєв. Він повідомив інформаційній службі єпархії, що надалі тут звершуватимуться Богослужіння в неділі та великі свята о 8.00 та 12.00. Пасхальну Відправу розпочнуть о 7.00.

У другому тимчасовому храмі – Свято-Іовопочаївському – першу Літургію служили 29 березня під проводом настоятеля священика Олександра Вронського. Завдяки, зокрема, обласному управлінню лісового та мисливського господарства (начальник Василь Мазурик) каплицю облаштували, здається, за рекордно короткий час. Адже владика заснував тут церкву лише 8 лютого цього року.

Її адреса – б-р Дружби народів, 8б (перехрестя вулиць Грабовського та Марка Вовчка). Душпастир очікує, що опікуватиметься православними вірянами не тільки з цих вулиць, але й Гнідавської, Гостинної, Гречаної, Даньшина, Нагірної, Прасолів, Старої Дороги, Фільваркової, Черняховського, частково Південної, Потебні, Руставелі, Станіславського.

Молитва тут лунатиме і в неділі, і в свята. Початок Відправ о 9.00.

31 березня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо