Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У єпархії пом’янули жертв Другої світової війни

8 травня 2015 р. На меморіалі «Вічна слава» у Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії

8 травня, у День пам’яті та примирення, 9 травня, в день Перемоги над нацизмом, священнослужителі та миряни Волині помолилися за спокій всіх загиблих через велику війну, що закінчилася 70 років тому.

Заупокійну літію на меморіалі «Вічна слава» обласного центру митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив 8 травня.

«Ніхто не забутий, ніщо не забуте!» – під таким гаслом щороку приходимо віддати честь загиблим, показати, що пам’ять про них не згасає, зазначив у слові владика. Проте поряд із пам’яттю про полеглих у Другій світовій, треба пам’ятати як тих, хто напав тоді, так і тих, хто посягнув на наші землі нині, в тому числі тих, хто сприяє загарбникам.

Наостанок архіпастир закликав кожного, пам’ятаючи все, зробити кроки до примирення: «Вибачити во ім’я любові, але пам’ятати, щоб не повторилося знов».

Молитовно вшанувати загиблих прийшли: духовенство кафедрального собору Святої Трійці, представники інших християнських конфесій (більшість із них долучилася до спільної молитви під проводом владики Михаїла), голова ОДА Володимир Гунчик, голова облради Валентин Вітер, міський голова Микола Романюк, ветерани, громадськість.

9 травня керуючий єпархією знову побував на луцькому меморіалі, беручи участь у святковому заході.

09 травня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо