Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Новий храм освятили в обласній лікарні

8 травня 2015 р. В храмі Великомученика й Цілителя Пантелеймона обласної клінічної лікарні. Світлина інформаційної служби єпархії

Чин освяти та Божественну Літургію в новоосвяченій церкві Великомученика й Цілителя Пантелеймона очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл 8 травня. Того ж дня відзначено 20-річчя каплиці медичного закладу.

Божий дім фактично є прибудовою до терапевтичного корпусу обласної клінічної лікарні (Луцьк, просп. Грушевського, 21). До нього можна потрапити як звідти, так і з вулиці, центральним входом у поліклініку зі сторони пологового будинку. Тож він є храмом при медичному закладі й одночасно повноцінною парафіяльною церквою.

Із високопреосвященним служили: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, віце-канцлер та старший капелан протоієрей Олександр Безкоровайний, настоятель парафії протоієрей Назар Бабій (протоієрейством його нагороджено цього дня за Богослужінням), інше духовенство – місцеве та зі Львівщини. За Відправою також молились голова облради Валентин Вітер, головний лікар Іван Сидор та медичний персонал.

З благословіння Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета владика Михаїл нагородив І. Сидора орденом Юрія Переможця як найактивнішого жертводавця парафії, за особливі заслуги перед Церквою.

У проповіді архіпастир зазначив, що девчому ми повинні наслідувати дітей. Наприклад, причаститися цього дня прийшли не дорослі, а діти – «з метою профілактики від гріхів».

Відтепер Богослужіння в новому храмі правитимуть регулярно: щонеділі – о 9.30, щосвята – о 9.00.

09 травня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо