Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

БЕРІМО ЇХ ЗА ПРИКЛАД

8 червня 2007 р.

Учасники відпустового свята вшановують пам’ять спочилих братчиків. Світлина Віталія СарапінаУ день молитовного спомину рівноапостольних царя Константина і матері його цариці Єлени, у луцькому Хрестовоздвиженському храмі, іменованому ще Братським, – відпустовий день. Із цієї нагоди єпископ Луцький і Волинський Михаїл у співслужінні настоятеля парафії священика Василя Клочака і місцевого духовенства відправив Божественну Літургію і поклав квіти до меморіальної плити, що увіковічнює пам’ять членів Чеснохресного братства, які в минулих століттях відстоювали православну віру.

У проповіді владика з цього приводу, зокрема, сказав: «Віра наша сильна ділами. Якщо ж віра – лише слова, то вона, як сказано у Біблії, схожа на мідь дзвенячу. Звідки беремо віру? Переважно із прикладів інших. Так монарх Римської імперії Константин, бачачи ревну християнську віру своєї матері, яка будувала церкви на Святій Землі, припинив переслідування християн, зрівняв нашу віру в правах із іншими релігіями, а невдовзі надав їй перевагу. Так братчики, дивлячись на Данила Братковського і Галшку Гулевичівну, як могли боронили Православ’я від католицьких утисків. Так наші бабусі, незважаючи на заборони радянської влади, навчали нас азів православної віри. І ми повинні особистим прикладом навчати інших. По тому світ побачить, що ми Христові, як бачитиме нашу дієву віру», – сказав преосвященний.

08 червня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо