Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НАЧЕ АНГЕЛИ-ОХОРОНЦІ...
(оновлено 22 червня)

16 червня 2007 р.

Єпископ Михаїл вітає працівників обласної лікарні. Світлина прот. Вітлаія СобкаНещодавно українська спільнота відзначала День медичного працівника. У святкових зборах колективу обласної клінічної лікарні взяли участь єпископ Луцький і Волинський Михаїл, капелан цього лікувального закладу священик Назар Бабій, інші священнослужителі, архієрейський хор «Оранта». У вітальному слові владика, порівнявши медиків із ангелами-охоронцями, які дають змогу довше радіти Божим даром земного життя, закликав на них Господнє благословення.

Того ж дня в актовому залі обласної дитячої лікарні відправили Божественну Літургію старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, капелан закладу священик Юрій Крохмаль-Брилевський та інші священнослужителі. На відправу з луцької Благовіщенської каплиці було принесено чудотворну ікону святителя Луки Кримського, який був лікарем. Тож отець Олександр, привітавши медиків з професійним святом, подав їм за приклад життя цього святця, а всім присутнім побажав доброго здоров’я і Божого благословіння.

* * *
У день спомину преподобного Агапита Печерського, лікаря безвідплатного, камінь-каширський декан протоієрей Володимир Мицько відправив акафіст до цього Божого угодника та всіх києво-печерських святих у каплиці, що міститься на території централізованої районної лікарні. Привітавши працівників лікарні з професійним святом медиків, отець Володимир розповів про життєвий подвиг святого Агапита. Від імені єпископа Михаїла священик вручив грамоту головному лікареві цього закладу Романові Шпарику та всьому медичному персоналові району.

* * *
Учора в Нововолинському палаці культури з нагоди Дня медика зібралися медпрацівники шахтарського міста. Декан протоієрей Стефан Фульмес звернувся до них із проповіддю, у якій нагадав, що жертовна праця лікарів є їхньою відповіддю на слова Спасителя: «...Що тільки вчинили ви одному з найменших братів Моїх цих, – те Мені ви вчинили». Отець Стефан подякував працівникам міської централізованої лікарні, у якій облаштовано каплицю, за співробітництво з Церквою, а головному лікарю Вікторові Морозу і його колегам вручив архієрейську благословенну грамоту.

* * *
Прот. Андрій Мельничук вітає іваничівських медиків. Світлина Тетяни МельничукТого ж дня в Іваничах також вітали медпрацівників району. З вітальним словом виступив настоятель храму Казанської ікони Божої Матері протоієрей Андрій Мельничук. Після промови він подарував ікону Пресвятої Богородиці головній лікарці районної лікарні Лідії Томашевській.

22 червня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо