Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Владика Михаїл: «Що ти мав на увазі, коли робив це?»

7 червня 2015 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла в кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії

Користь для душі від доброго вчинку залежить від того, з яким наміром його робиш. Про це розмірковував митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час проповіді 7 червня, в Неділю всіх святих, у кафедральному соборі Святої Трійці.

«Не просто зробити добрий вчинок, а що ти мав на увазі, коли робив цей вчинок, що відбувалося в твоєму серці? Ти його зробив від потреби своєї, чи від обов’язку свого, чи від моди, що так „треба“ зробити?»

Високопреосвященний навів приклад: волонтерство. Одні допомагають військовослужбовцям від своєї внутрішньої духовної потреби. Інші – щоб їх зауважили, бо вибори на носі. Ще інші знайшли собі такий спосіб збагатитися.

В ім’я чого ж ми, православні, маємо звершувати добру справу? – запитує архієрей і відповідає: «Християнин це робить заради Царства Небесного, заради спасіння ближнього». Між іншим, і в храм ходити потрібно від внутрішньої потреби, а не для того, щоби нас помітили, оцінили наш одяг».

08 червня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо