Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У ВПБА відбувся черговий випуск

25 червня 2015 р. Випуск ВПБА. Світлина інформаційної служби єпархії

У Волинській православній богословській академії пройшов 21-й випуск бакалаврів та третій – магістрів. Із цієї нагоди 25 червня у кафедральному соборі Святої Трійці відправили Божественну Літургію та подячний молебень, а в актовому залі академії відбулась урочиста частина.

Літургію очолив єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк, а молебень – митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із ним служили: єпископ Володимир-Волинський Матфей, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, ректор ВПБА протоієрей Володимир Вакін, ректор Рівненської духовної семінарії (РДС) протоієрей Віталій Лотоцький, викладачі та студенти у священичому сані.

Правлячий архієрей вручив дипломи 25 бакалаврам, 15 магістрам богослів’я та шести випускницям регентського факультету.

Митрополит у слові до вчорашніх студентів наголосив: відмінність священичого, духовного, нематеріального служіння від світського, матеріального полягає в тому, що майбутні пастирі сіятимуть «невидимі зерна» в людські душі, тож часто світські, прив’язані до матеріальних благ очі не вбачатимуть у таких служителях користі та за корисні справи будуть невдячними. Владика застеріг, що служіння людям ставитиме дуже багато викликів, які священнослужитель повинен долати з допомогою Божою. «Сійте добро, даруйте любов, піклуйтеся про людей, а нагороду чекайте на Небесах!» – завершив високопреосвященний.

Владика Марк же зазначив: «Завдання духовної школи – це виховати комбатів і комбригів для духовної боротьби». А випускників закликав бути готовими, що духовна війна йде постійно. Потрібно бути добрими воєначальниками для своєї пастви і пам’ятати, що програш у боротьбі духовній призводить і до війн тілесних.

Отець ректор зазначив, що, на відміну від світського вузу, де завдання викладачів – дати студентам знання і тішитись тим, як вони їх реалізують у житті, духовна школа, окрім базису знань, ставить за мету виховання душі та особистості пастиря.

До вітань долучились й інші гості, зокрема: ректор РДС протоієрей Віталій Лотоцький, завідуюча відділом історії релігії та практичного релігієзнавства Інституту філософії ім. Г. С. Сковороди НАНУ Людмила Филипович, головний лікар Центру хірургії ока ім. Професора Загурського Тетяна Єремєєва.

Закінчилась урочиста частина невеликим духовним концертом.

26 червня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо