Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НЕ ПІДЛЯГАЄ ЗАБУТТЮ

27 червня 2007 р.

Хресний хід до колишньої в’язниці. Світлина ієродиякона Якова (Мільяна)Щороку християни Луцька приходять до стін, де нині розміщується Замковий чоловічий монастир Різдва Христового, а за радянської влади була в’язниця, щоб помолитися за невинно убієнних безбожною владою в перші дні радянсько-німецької війни. Тут утримувалися «вороги народу», яких при відступі Червоної армії без суду і слідства було знищено на тюремному подвір’ї. І цього року багато лучан не забули прийти на це місце. Священнослужителі Київського Патріархату відправили панахиду, до якої долучилися представники РКЦ і УГКЦ. Єпископ Луцький і Волинський Михаїл виголосив проповідь, у якій закликав нинішнє покоління українців завжди пам’ятати ті трагічні події.

Під час панахиди у Володимирі. Світлина прот. Миколи ГінайлаТаке ж моління напередодні звершили у Володимирі біля обеліска на площі Героїв священики міста й району, – повідомив прес-службі єпархії протоієрей Микола Гінайло, настоятель парафій Покрови Божої Матері в с. П’ятидні та Рівноапостольної Ольги в с. Хрипаличі. Потім велелюдна процесія рушила до хреста на місці розстрілу жертв НКВД. Разом зі всіма молилися міський голова Петро Саганюк, голова райдержадміністрації Юрій Михалець, голова райради Андрій Оніщук.

Кілька днів по тому в Цумані відбувся хресний хід до місця, що іменується місцевими мешканцями Острів, де у перші роки війни нацисти знищили близько 200 сімей різних національностей. Духовенство на чолі з деканом протоієреєм Тарасом Манелюком відслужили літію по загиблих. При цьому був присутній священик УПЦ МП. Отець Тарас у проповіді нагадав присутнім, яка велика небезпека у житті без Бога, і закликав усіх єднатися навколо вчення Христа.

27 червня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо