Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

«КОВЧЕГ» ПЛИВЕ, «КОВЧЕГ» РЯТУЄ
(оновлено 1 липня)

28 червня 2007 р.

Більше року в ковельському районному деканаті працює місійна група «Ковчег». Нині до неї входить четверо священиків – молодих, освічених, енергійних: отці Іван Оринчак, Василь Старевич, Володимир Удуд і декан протоієрей Іван Бонис. Її мета – піднесення молитовного духу в тих парафіях, де ще не зведено храмів Київського Патріархату, поліпшення уставної дисципліни тощо. Робота «Ковчега» дає плоди: після його відвідин у селах Красноволя, Черкаси, Будище, Бахів справи зі спорудженням домів Божих пішли куди краще, у багатьох парафіях ввійшло у звичай відправляти акафісти, православні стали більше дбати про церковний спів.

24 червня група здійснила місійний захід у селищі Люблинець, – повідомив єпархіальній прес-службі о. декан. Тут громада Великомученика Пантелеймона Цілителя поки що молиться в приміщенні амбулаторії. Священики відправили акафіст цьому святому, помолилися за різні потреби парафіян (за зцілення від гріха пияцтва. за мир у сім’ях тощо), подарували громаді ікону.

Нещодавно місійна група з вірянами Ковельщини за спонсорської допомоги київського підприємця Івана Омельянюка побувала на Чернечій горі в Каневі та столичних святинях. «Яке щастя, що в цій поїздці з нами були священики», – сказала голова Ковельської організації Союзу українок Алла Полякова.

Було б добре, якби цей почин ковельських священиків – створення місійної групи – підтримали в інших деканатах.

01 липня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо