Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У Луцьку помолилися за Лесю Українку

1 серпня 2015 р., Луцьк. Молитва за Лесю Українку. Світлина інформаційної служби єпархії.

Сьогодні, в день упокоєння Лариси Косач-Квітки, духовенство кафедрального собору Святої Трійці відслужило заупокійну літію перед її пам’ятником в обласному центрі.

З благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла відправу очолив голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко. Після молитви він звернувся до присутніх із словом, у якому закликав шанувальників слова видатної землячки звернути більшу увагу на її твори, де переважає духовна, релігійна тематика. Зокрема, на думку священика, незаслужено менше, ніж «Лісову пісню», читають трагедію «Руфин і Прісцилла» – про перших християн, про непрості пошуки істинної віри.

Також о. Віталій нагадав, що кілька років тому до 140-ліття з дня народження Лесі Українки єпархіальний видавничий відділ «Ключі» випустив збірку її християнських творів та переклади зі Святого Письма – «Що дасть нам силу?».

Взяли участь у богослужінні і вшанували геніальну письменницю голова облради Валентин Вітер, інші представники влади, громадськість, студенти Волинської православної богословської академії (ВПБА).

01 серпня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо