Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Єпархія відзначила свято Винесення хреста Господнього

14 серпня 2015 р. Освячення зілля біля кафедрального собору Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії

У луцькому кафедральному соборі Святої Трійці Божественну Літургію з нагоди цього свята та дня семи мучеників Маккавеїв очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

На завершення Служби Божої владика розповів вірним про значення цих свят для православного християнина. Наголосив на важливості твердого стояння у вірі за прикладом братів Маккавеїв та усвідомлення того, що Господь створив людину для вічності, а, відповідно, вона повинна жити для вічності, не спокушаючись на земне, тимчасове.

Для зміцнення віри проводять цього дня і винесення хреста, високопреосвященний. Християнин, споглядає на знамення й молиться, щоб Господь уберіг від спокус, біди, лиха та напастей. А подякою за Боже милосердя, на думку митрополита, є двотижневий піст, який ми оголошуємо для себе, щоб «визволитися від лукавого».

На соборному майдані відбулося традиційна освята перших плодів – меду, маку, зілля тощо.

Свято винесення чесних древ животворчого хреста Господнього було встановлене в Константинополі у IX столітті. «З причини хвороб, які дуже часто бували у серпні, здавна запровадили у Константинополі звичай виносити чесне древо хреста на дороги та вулиці для освячення місць та вигнання хвороб» – свідчать грецькі джерела.

15 серпня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо