Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Новий храм освячено в Колках Маневицького деканату (додано відео)

16 серпня 2015 р. Біля храму Святителя Миколая Чудотворця в селищі Колки Маневицького деканату. Світлина Ігоря Сацика

Чин освяти церкви Святителя Миколая Чудотворця та Божественну Літургію в ній очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Для поліського краю подія особливо важлива, а для жителів селища Колки (колись містечка Романів) – віха в історії.

Дорога громади до храму була непростою, часами тернистою, але благословенною. Десятиліття будівництва (2004–2014) дали змогу багатьом людям потрудитися на славу Божу. Починаючи з 19 грудня 2002 року, в Колках залунала молитва рідною мовою – почала жити парафія Київського Патріархату. Тимчасовий храм у приміщенні колишнього дитячого садочку, особливо теплі перші Служби у холодну зиму, перші спроби церковного хору, перші діти у недільній школі...

Тож минулої неділі, 16 серпня, маневицький декан і настоятель колківської парафії протоієрей Андрій Закидальський, багато інших мешканців селища зустрічали архіпастиря з особливим трепетом. Величі першого для громади архієрейського Богослужіння сприяло численне духовенство. З владикою служили: луцький міський декан протоієрей Михайло Онищук, цуманський – протоієрей Тарас Манелюк, любешівський – протоієрей Юрій Устимчук, намісник Замкового Свято-Архангельського монастиря, що в Луцьку, ігумен Святополк (Канюка), інші священики – не тільки місцеві, а й із Рівенської, Тернопільської, Львівської та Житомирської єпархій.

У проповіді високопреосвященний сказав: «Людська душа потребує єднання з Богом. Ваші бажання утвердили вас у думці збудувати цей храм. І ваші серця підказали, що він буде саме тут, народженим із любові до нашої України, до рідної землі. Тож за молитвами вірних нехай ця церква буде наповнена благодаттю Святого Духа. І мир в Україні буде, і Церква буде єдина, і все буде за нашими молитвами».

Освячення Божого дому стало великим духовним святом для усіх парафіян. Микола Васага отримав з рук митрополита Михаїла медаль єпархії як найбільший жертводавець, іншим достойникам вручено благословенні грамоти.

Радість торжества зокрема розділили голова райдержадміністрації Андрій Линдюк та голова райради Людмила Веремчук.

22 серпня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо