Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У ДОБРУ ПУТЬ, ПРАВОСЛАВНЕ ЮНАЦТВО!
(оновлено 2 липня)

1 липня 2007 р.

Єпископ Михаїл очолює подячну молитву випускників. Світлина Данила ЗінкевичаЦими днями у середніх школах області відбулися випускні вечори. Священики Волинської єпархії, багато випускників, їхніх батьків і вчителів використали цю нагоду для подячної молитви Богові.

27 червня одинадцятикласники луцьких шкіл були запрошені до кефедрального собору Святої Трійці. Після молебня подяки єпископ Луцький і Волинський Михаїл нагадав молоді про заповідь шанувати батьків та побажав щасливої життєвої дороги. Радісно було бачити, що сотні юнаків і юнок, їх родичі, вихователі слухали архіпастирські настанови. Та, на превеликий жаль, чимало випускників залишилися й поруч на Театральному майдані, з тих чи тих причин не наважившись переступити за церковну огорожу.

Цього ж дня – повідомив сайт Pramol.rel.org.ua – насельники жидичинського монастиря Святителя Миколая Чудотворця ієромонах Константин (Марченко) та ієродиякон Маканій (Дядюсь) взяли участь у випускному вечорі луцької школи № 20, який відбувся у будинку «Просвіти». Вітаючи юнацтво, ченці побажали духовної тверезості, закликали не легковажити своєю вірою і бути щирими перед Богом.

Іваничівські священики й випускники. Світлина Тетяни МельничукДякували Богові за успішне завершення навчання й у с. Дубове Ковельского районного деканату. Напередодні для 16 випускників місцевої середньої школи декан протоієрей Іван Бонис у Свято-Юріївському храмі відслужив подячний молебень, виголосивши повчальне слово про стежку до церкви, до Бога.

28 червня, як повідомили з Іванич, настоятель парафії Казанської ікони Божої Матері протоієрей Андрій Мельничук дякував Господу разом із випускниками місцевої СШ № 3. У проповіді він зазначив, що слід вибрати у дорослому житті ту дорогу, котра веде до спасіння.

02 липня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо