Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У храмах єпархії відправили молебні в День Незалежності України

Молитву в кафедральному соборі Святої Трійці 24 серпня очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

У своєму слові владика закликав до гармонійних взаємин у суспільстві, нагадавши слова Христа з Євангелія від Матфея: «...віддавайте кесареве кесареві, а Боже – Богові» (Мф. 22:21).

Також високопреосвященний звернув увагу на апостольке послання: «Всяка душа нехай підкоряється вищій владі, бо немає влади не від Бога; існуючі ж власті поставлені Богом. Тому той, хто противиться владі, противиться Божому повелінню» (Рим. 13:1–2). На думку архієрея, апостол повчає нас шанувати керівників, яких обираємо з тієї причини, що «кожен народ достойний свого правителя».

Незалежність – це, насамеред, свобода, підкреслив митрополит, яку слід базувати на основі Закону Божого.

У молебні взяли участь: соборне духовенство, голова ОДА Володимир Гунчик, міський голова Микола Романюк, лучани та гості міста. Очільники області й міста привітали священнослужителів і мирян зі святом, а владика привітав голову обласного центру з днем народження.

Потому відбулася хода до фотостенду Героїв небесної сотні та Героїв АТО на Театральному майдані Луцька, де було відслужено заупокійну літію за загиблими.

24 серпня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо