Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У 14 ОМБр, що перебуває в зоні АТО, сталося, ймовірно, чудо

Ікона Божої Матері в капличці 14 ОМБр. Світлина з сайта Volynnews.com

На одному з дерев’яних стовпчиків, що кріплять навіс похідної каплички, з’явилися молоді пагони. При цьому, для стовпців використали тільки сухе дерево, а зелене листя виросло лише на тому, де висіла ікона Божої Матері.

Сайт Volynnews.com цитує капелана підрозділу протоієрея Миколу Гінайла: «Будуючи похідну капличку, ми зрізали вершки мертвих дубків у посадці, та закріпили на них навіс, що прикриває капличку. Будуючи, ми не зачіпали живі дерева, а скористались лише сухими. І ось, мертве дерево зазеленіло, причому пустило гілочки саме навколо ікони Божої Матері. Інші сухі дерева навколо каплички залишились мертвими. Я думаю, що це знак: ми тут, в АТО, стоїмо за праве діло і Матір Божа прикриває нас своїм покровом. На передовій, коли є постійна загроза життю, люди часто звертаються до Бога. Тим, хто вірить, чудеса не потрібні, і це, напевно, знак, для тих, хто ще не розуміє велич Господа у повній мірі».

27 серпня 2015 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо