Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

У Володимирі-Волинському відсвяткували 260-річчя заснування монастиря

28 серпня 2015 р., храм Успіння Пресвятої Богородиці жіночого монастиря Різдва Христового у Володимирі-Волинському. Світлина інформаційної служби єпархії.

Божественну Літургію у храмі Успіння Пресвятої Богородиці жіночої обителі Різдва Христового з нагоди престольного празника та ювілею очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

У проповіді владика, привітавши присутніх з Успінням і ювілейним днем монастиря, розтлумачив зміст цього свята. Він зазначив, що з матеріальної точки зору – то скорботна подія для нас, смертних, оскільки, здавалося б, Діва Марія померла. Однак не померла, як звичайно, а блаженним чином – уснула, оскільки згодом була піднята вище ангельських чинів. Пресвята стала перед самим престолом Господнім і є першою просителькою за рід людський. Тобто ми святкуємо цю подію тому, що з цього дня Богородиця почала возносити прохання за людей.

Із високопреосвященним служили: міський декан протоієрей Юрій Пилипець, районний – протоієрей Євген Шевчук, інше місцеве духовенство. За Богослужінням молились: намісниця монастиря ігуменя Марія (Ігнатенко), намісниця жіночого монастиря Василія Великого, що в Луцьку, ігуменя Анастасія (Заруденець), інше чернецтво, паломники з обласного центру, які здійснили прощу, аби розділити радість святкування.

30 серпня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо