Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У Локачах вшанували Віктора Шолуху, загиблого під Іловайськом

29 серпня 2015 р., кладовище смт Локачі. Освята пам’ятника на могилі сержанта роти «Світязь» Віктора Шолухи. Світлина з архіву протоієрея Ігоря Дружинця.

За спокій душі сержанта роти «Світязь» молилися за Відправою у храмі Преображення Господнього та на кладовищі. На його могилі освячено пам’ятник, а на стіні місцевої школи-гімназії – меморіальну дошку.

Божественну Літургію і панахиду в Свято-Преображенській церкві 29 серпня очолив декан і настоятель парафії протоієрей Ігор Дружинець. Разом із ним просили в Господа упокоєння для душі українського героя: інше духовенство благочиння, родичі загиблого бійця, серед яких рідний брат Сергій, бойові побратими, представники місцевої влади, громадськість.

Після освячення монумента на цвинтарі всі прибули на подвір’я навчального закладу. Тут за участі вчителів та учнів відкрили й освятили пам’ятну дошку. Її встановлено стараннями директора школи-гімназії Оксани Сахарчук та селищного голови Богдана Іуса. На урочистості, зокрема, виступив начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига.

Віктор Шолуха загинув 29 серпня 2014 р., в день, коли йому виповнилося сорок літ.

30 серпня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо