Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У Яковичах, в церкві Мучеників Флора і Лавра, освячено новий престіл

31 серпня 2015 р. Храм Мучеників Флора і Лавра в с. Яковичі Володимирського районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії.

Божественну Літургію у храмі, що в с. Яковичі Володимирсього районного деканату, та чин відновлення церкви з нагоди престольного свята очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

У проповіді владика розповів про поняття Бога, способи Його пізнання та поєднання з Ним простих грішних людей. Відзначив активність і жертовність громади у розбудові й оздобленні храму, привітав з освятою нового престолу, вручивши декілька благословенних грамот активним парафіянам.

Як повідомив інформаційній службі єпархії настоятель парафії протоієрей Юрій Зінчук, освячувати новий престіл та служити чин відновлення храму було вирішено, бо виник сумнів, чи взагалі він освячений. Виявили, що престіл прикріплено до підлоги цвяхами, що неприпустимо, а за свідченнями старожилів парафію ніколи не відвідував архієрей.

Окрім о. Юрія з високопреосвященним служили: віце-канцлер і старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, декан протоієрей Євген Шевчук, інше місцеве духовенство.

01 вересня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо