Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Духовенство єпархії взяло участь в урочистостях до Дня знань (оновлено, додано відео та фото)

4 вересня 2015 р. Митрополит Михаїл окроплює свяченою водою першокурсників. Світлина інформаційної служби єпархії

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл 1 та 4 вересня очолив молитву з нагоди початку навчального року у трьох вишах обласного центру.

Звертаючись до першокурсників Волинського інституту економіки та менеджменту, а пізніше – Луцького національного технічного університету в замку Любарта, архіпастир закликав час, відведений для навчання у вузі, провести з найбільшою користю. Владика наголосив, що потрібно виховувати в собі поняття «працелюбності до науки», постійно перебувати в пошуку істини. Він порівняв це із пошуком християнином Бога. Також високопреосвященний, пригадуючи велику і славну історію Луцька, зазначив, що все можливо відродити, але все в руках енергійної молоді.

Даючи настанову першокурсникам Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, владика зазначив: те, що вони стали студентами цього ВНЗ, є промислом Божим. «Господь привів вас сюди, доручив у руки викладачів, професорів, щоб вони навчали вас в першу чергу бути людьми, бути фахівцями». Архіпастир закликав молодь постійно пам’ятати про цей промисел, берегти кожен день і брати від нього все, що він дарує.

Із владикою правили: духовенство кафедрального собору Святої Трійці та капелани вишів, інші священики.

Окрім цього, за дорученням митрополита віце-канцлер та старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний взяв участь в урочистому початку навчання в Академії рекреаційних ресурсів та права.

04 вересня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо