Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У Центрі християнського виховання дітей та молоді розпочався новий навчальний рік

У Центрі християнського виховання дітей та молоді. Світлина з архіву священика Андрія Ротченкова

Минулої неділі відбулися перші заняття, але набір не закрито. У заклад продовжують приймати дітей 6–14 років.

Вихованці щонеділі йдуть на дитячу Божественну Літургію в нижній храм луцького кафедрального собору Святої Трійці, що розпочинається о 10.30. Пізніше у Волинській православній богословській академії (Градний узвіз, 5) із 12.00 для них діють три відділи: Закону Божого, духовного співу, театральна студія.

Усього в цій школі вже навчається більше 80 дітей, до викладацької роботи залучено п’ятьох фахівців із вищою педагогічною освітою.

Особливо цікавими є неформальні підходи до проведення уроків, використання різних форм і методів педагогіки, ілюстративного матеріалу, уроки у храмі, де школярі ближче ознайомлюються з його будовою та устроєм, змістом богослужінь, правилами поведінки в церкві.

Вихованці, які регулярно відвідують заняття, після закінчення курсу отримують диплом, який, зокрема, сприяє вступу до духовної академії.

Як зазначає директор Центру священик Андрій Ротченков, основою успішного розвитку будь-якої нації є її висока духовність. «Позбавлення народу його духовності неодмінно призводить до моральної деформації особистості та суспільства. Саме духовна освіта поверне нашому народові справжні ідеали», – вважає він.

09 вересня 2015 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо