Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Волиняни молитовно попрощалися з військовослужбовцем Віктором Кумецьким

23 вересня 2015 р. Чин похорону військовослужбовця Віктора Кумецького в кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії

Чин похорону у кафедральному соборі Святої Трійці очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. З ним служили декан собору протоієрей Микола Нецькар та інше духовенство.

У прощальному слові владика порівняв життя і загибель героя зі свічкою, яка зігнулася, не догорівши й до половини. «Сьогодні гинуть молоді чоловіки, в яких залишаються жінки, матері, діти… Але так не повинно бути, то не по-Божому і не по-людськи, хоча це – наша реальність сьогодення. У нинішній час випробовується душа кожної людини, і ми ще довго чутимемо відголос війни, бо ще не всіх ідентифікували, ще не всіх віднайшли. Ми знаємо, що Віктор здійснив найбільший подвиг – поклав душу свою за друзів та рідних. Ми пишаємося такими героями, які надихають нас цінувати життя. І віримо в те, що Господь відібрав його для Свого служіння, а тут він потрудився і залишив щасливе життя для нас з вами. Сьогодні ми можемо віддати йому найбільше – нашу вдячну молитву та вічну пам’ять», – звернувся митрополит до рідних.

На похороні був присутній міський голова Микола Романюк та інші представники влади. Після відспівування на Театральному майдані пройшла громадянська панахида.

Поховали військовослужбовця на міському кладовищі у селі Гаразджа на Алеї почесних поховань.

Віктор Кумецький народився 11 лютого 1973 року. Навчався у Луцькій спеціалізованій школі І–ІІІ ступенів № 1. Був одруженим. Загинув військовослужбовець 5 вересня 2014 року біля села Металіст Старобельського району Луганської області. Поховали його як невідомого солдата у селі Чмирівка Луганської області, ідентифікувати тіло за результатами експертизи ДНК. У зону АТО він пішов добровольцем і ніс службу в складі батальйону «Айдар».

24 вересня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо