Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

На Старовижівщині освячено пам’ятник учасникові національно-визвольного руху

4 жовтня 2015 р. Освята монумента борцеві за волю України Іванові Омелянюку в с. Підсинівка Старовижівського деканату. Світлина з сайта cerkva-kovel.com.ua

Заупокійну літію та освячення монумента борцеві за волю України Іванові Омелянюку, закатованому енкаведистами, відслужили в його рідному селі Підсинівка. Про це повідомила у «Фейсбуці» Наталія Тхоржевська, керівник недільної школи парафії в с. Дубова Ковельського районного деканату.

Богослужіння очолив ковельський міський декан протоієрей Анатолій Александрук. Із ним правили старовижівський благочинний протоієрей Іван Зеленко, ковельський районний – протоієрей Іван Бонис, духовенство місцевого, ковельських міського та районного деканатів.

На відкритті й освяченні пам’ятника був присутній Іван Омелянюк, молодший брат загиблого, засновник благодійного фонду «Майбутня Волинь – Україна» та почесний громадянин Ковеля. Цей монумент присвячено всім, хто за радянських часів поклав голову за рідну землю. То не тільки данина пам’яті брата, за його словами, а й велика мрія пробудити людей, надихнути їх до дії.

Двадцятилітнього Івана Омелянюка московські окупанти вбили у Ковельській тюрмі 23 червня 1941 р. Хлопець боровся спочатку проти польських шовіністів, а коли прийшли більшовики – проти них. Був членом ОУН.

Насамкінець вихованці недільної школи з Дубової подарували присутнім літературно-музичну композицію.

06 жовтня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо