Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

140-річчя заснування храму відзначили у Сьомаках

9 жовтня 2015 р. 140-річчя храму Йоана Богослова в Сьомаках. Світлина з архіву єпископа Матфея (Шевчука)

З нагоди храмового свята і ювілею в церкві Апостола і євангеліста Йоана Богослова с. Сьомаки Луцького районного деканату відправили Божественну Літургію. Її з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла очолив єпископ Володимир-Волинський Матфей.

Із вікарієм служили: декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель парафії священик Валерій Владика, інше духовенство місцевого та Горохівського благочинь.

Привітали всіх зі святом вихованці недільної школи. Вікарій єпархії вручив благословенні митрополичі грамоти меценатові Ігорю Павловичу, голові сільської ради Анатолію Ковальчуку, сестриці Лесі Денисюк, церковному хорові, викладацькому складу недільної школи.

У проповіді єпископ Матфей говорив про любов на прикладі св. Йоана Богослова. Він наголосив на тому, що наша Українська Церква – як любляча мати. Маємо горнутися до неї, а не ходити до московської, яку преосвященний назвав «мачухою». За його словами, хто не любить свою Церкву, народ, країну, той не достойний Божої любові.

Під час хресного ходу відправлено заупокійну літію над могилами священнослужителів, похованих на церковному подвір’ї.

10 жовтня 2015 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо