Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

У Зорі владика Михаїл освятив дзвіницю та дзвони

9 жовтня 2015 р. Храм і дзвінниця в с. Зоря Володимирського районного деканату. Світлина з архіву Ігоря Антощака

З нагоди храмового празника парафії Апостола і євангеліста Йоана Богослова в с. Зоря (Пузів) Володимирського районного деканату також освячено хрест із виноградної лози та три прапори: єпархії, України і Євросоюзу. Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Будівництво триповерхової 22-метрової дзвіниці тривало два роки, п’ять дзвонів пожертвували місцеві фермери. Одному з них, волонтерові Ігорю Антощику, з благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета високопреосвященний вручив церковну нагороду – медаль «За жертовність і любов до України». Інші 18 спонсорів та будівничих, серед яких – вихідці з села, церковний староста, отримали  благословенні митрополичі грамоти.

На завершення Божественної Літургії владика виголосив проповідь про духовне розуміння Євангелія від Йоана. Його суть, за словами архіпастиря, полягає в заохоченні людей рости до Бога, розуміти єднання людини з Христом. «Потрібне внутрішнє бажання з’єднатися з Христом, а не тільки визнати свої гріхи», – зазначив владика, порівнявши стани душі, коли людина сповідається щиро та хоче змінитися, а коли полегшення не відбулося, як і єднання людини зі Спасителем. «Не прийнята ця жертва бо зроблено нечистим духом. Мирний маєш дух – отримаєш благодать», – наголосив митрополит. Тому на закінчення побажав усім великої віри й любові, рости до вищого стану, аби жити з Христом.

Із архієреєм служили: декан протоієрей Євген Шевчук, настоятель парафії протоієрей Віталій Іванів, інші священики Володимирського районного, Ковельських деканатів. На Відправі був присутній представник Римсько-Католицької Церкви.

10 жовтня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо