Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Вікарій відвідав собор Покрови Пресвятої Богородиці в Ківерцях (додано фотосесію)

14 жовтня 2015 р. Собор Покрови Пресвятої Богородиці в Ківерцях. Світлина з архіву єпископа Матфея (Шевчука)

Єпископ Володимир-Волинський Матфей здійснив цю візитацію з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла 14 жовтня з нагоди храмового свята. Він очолив Літургію та інші відправи. З преосвященним співслужили понад двадцять панотців: декан, настоятель цієї парафії протоієрей Іван Семенюк із кліром, душпастирі Ківерецького та Луцького районного деканатів.

У проповіді на Службі Божій владика наголосив: випадок, який ліг в основу цього торжества, хоч і відбувся у Константинополі, проте Константинопольська Церква уваги йому майже не приділила (це лише присвяток у Вселенському Патріархаті), однак Покрова стала одним із найшанованіших свят у нашому народі.

Наприкінці Відправи владика Матфей зачитав подяку військового керівництва о. Іванові, який нещодавно добровільно ніс послух на Донбасі як військовий капелан.

Після Літургії відбулися два хресні ходи: навколо храму, під час якого архієрей відслужив заупокійну літію біля пам’ятника борцям за волю України, та у сквері Героїв Євромайдану.

На всіх службах разом із народом молилися голова райдержадміністрації Валерій Ткачук, голова райради Андрій Киричук, міський голова Володимир Жгутов. Співав соборний хор під керівництвом Володимира Мартинюка (співаки – працівники райвідділу культури).

Отець Іван Семенюк висловлює щиру вдячність керівництву районної лікарні та іншим меценатам, усім ківерчанам за благодійність, волонтерство у ці важкі для Вітчизни часи. Душпастир зазначає, що співпраця громадськості, державної влади, підприємців із Церквою у справах доброчинства – прикметна ознака цього міста.

16 жовтня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо