Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Владика Михаїл відвідав Покровську парафію в Нововолинську

25 жовтня 2015 р. Храм Покрови Пресвятої Богородиці в Нововолинську. Світлина інформаційної служби єпархії

Митрополит Луцький і Волинський очолив Божественну Літургію в храмі Покрови Пресвятої Богородиці (вул. Нововолинська, 2, неподалік автостанції). З ним служили декан протоієрей Стефан Фульмес, священики настоятель Ігор Фесина та клірик Орест Піджарко, інше місцеве духовенство.

У проповіді владика говорив про виконання заповіді Божої «присвячувати сьомий день Богу Твоєму». Він пояснив, що її суть – бути в гармонії з Богом та з самим собою. Але тут, за словами архієрея, виникає запитання: невже Богові потрібен цей день? Він нагадав: у книзі Буття є слова про те, що людина створена за образом і подобою Божою. «Образ – сутність самого Божества, а подоба – поєднання людини з Господом, прагнення йти до Нього», – стверджує митрополит.

Цю заповідь дано для нашої душі, наголосив владика: «шість днів – для тіла, а сьомий – для душі». Тому саме цього дня ми просимо допомоги у Всевишнього, аби перебороти свої спокуси та попросити благословення на наступний тиждень.

Як зазначив владика Михаїл, церква Покрови за радянських часів використовувалася за різним призначенням, «ніхто ніколи й не думав, що тут постане храм Божий». А отець Ігор розповів: за переказами старожилів, то був панський дім, потім – палац піонерів та ЗАГС.

Насамкінець дитячий церковний хор виконав духовні піснеспіви.

26 жовтня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо