Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Митрополит Михаїл: «Якщо ти не робиш добра, то робиш зло»

03 листопада 2015 р. Проповідь митроподита Луцького і Волинського Михаїла на завершення Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці.

Такий висновок зробив владика у проповіді, виголошеній 1 листопада, у неділю 22-гу після П’ятдесятниці, на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці. Він зазначив, що люди нерідко духовно не зростають, заспокоюючись тим, що не роблять нічого поганого, але, відповідно, й добра не творять.

«Господь в Євангелії говорить, щоби визначився кожен: ти або Христовий, або антихристовий, – пояснив владика, – ти або з Богом, або проти Нього». Тобто або ти робиш добро, а якщо добра не робиш, то робиш зло. Хтось каже: «Я нічого такого не роблю, тобто ні доброго, ні поганого». Це – неправильний стан, бо стояча вода – псується, сказав митрополит. «Немає стану абсолютного спокою, він заповнюється або добром, або злом».

Робіть добро і не зважайте, що навколо вас, – закликав владика. «Якщо ти носій добра, сій це добро, носи це добро. Що тобі до того, хто що сіє?» Судити будуть по тому, що людина зробила, а не за яких обставин.

Людина в процесі свого духовного становлення постійно повинна рости. Є такі, що говорять: що вже Христа пізнали. «Якщо так кажуть, то це значить, що зайшли в тупик і далі не знають, куди йти, або померли, – підсумував високопреосвященний. – Як можна пізнати неосяжного Бога?! Неможливо».

03 листопада 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо