Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Священик Андрій Ротченков: заклопотаність та індустрія розваг відволікають від духовного життя

30 жовтня 2015 р. В студії телепередачі «Що каже священик». Кадр із відео інформаційної служби єпархії

Низький рівень духовності, коли людина приходить до храму тільки на великі свята та сповідається раз на рік, має дві причини: велика заклопотаність та розвинена індустрія розваг. У цьому запевняє священик Андрій Ротченков, директор Центру християнського виховання дітей та молоді в Луцьку, у черговій єпархіальній телепередачі «Що каже священик».

«Без Бога людина – сирота», – запевнив душпастир. Тому один день на тиждень обов’язково треба присвячувати Творцеві – ходити до храму на Літургію. Люди, котрі працюють у неділю, за словами священика, мають прийди на Богослужіння іншого дня.

Як розповів о. Андрій, удома повинна бути домашня молитва та читання святих книг. Неможливо виховати дитину в християнському дусі, коли батьки не живуть духовним життям. Слід зрозуміти, наголосив панотець, що саме від нас залежить розвиток держави та успішне життя у ній.

Свої блага ми маємо доповнювати читанням духовної літератури. Навіть коли не все зрозуміло, потрібно все одно продовжувати цю велику працю, запевнив о. Андрій. І не просто читати, а виконувати те, що написано. Як саме потрібно робити – про це пишуть святі отці. Вони навчають нас прощати і любити, зазначив душпастир, бо «духовне життя – то велика насолода».

Вела передачу Світлана Павлова. «Що каже священик» – спільний проект єпархіальної телестудії «Собор» (головний редактор Андрій Гнатюк) і Волинської обласної державної телерадіокомпанії.

05 листопада 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо