Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У ЛУЦЬКОМУ СОБОРІ ОСВЯЧЕНО НОВІ ДЗВОНИ

20 лютого 2006 р.

Єпископ Михаїл виголошує проповідь перед освятою нових дзвонів для кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку. Фото прот. Віталія СобкаЧотири нових дзвони для кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку освятив єпископ Луцький і Волинський Михаїл. Їх вилито торік на ливарному заводі в Нововолинську зі спеціально підібраного сплаву, який забезпечує якісне звучання відповідно до вимог Церкви.

Новоосвячені дзвони доукомплектують дзвіницю Свято-Троїцького собору. Їх приблизна маса відповідно 100, 60, 30 і 5 кілограмів. Три з них названі на честь правлячих архієреїв Волинської кафедри – митрополитів Іоана (Бондарчука) та Якова (Панчука) і нині правлячого єпископа Михаїла (Зінкевича).

Нові дзвони кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку в день їхньої освяти. Фото прот. Віталія СобкаРізниця між найновішими і найстарішим дзвоном, який висить у дзвіниці, становить 185 років. А наймолодший, що ним досі послуговувалися під час Богослужінь, вилитий ще 1907 року в Німеччині.

В інтерв’ю для представників ЗМІ з нагоди урочистості владика зазначив, що Церква роль дзвоніння відзначає не лише як своєрідний сигнал, а і як цілющий фактор. «Звучання дзвонів відганяє злих духів і може зцілювати людей. – підкреслив преосвященний. – І тому в багатьох монастирях люди прикладаються до дзвонів з бажанням уздоровитися, тому що це не просто звук, а звук освяченого дзвона.»

Подзвонити в нові соборні дзвони цими днями зможе кожен, хто побуває в соборі. Вони перебуватимуть там до Великого посту, а потім їх піднімуть на дзвіницю.

20 лютого 2006 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо