Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

СЛОВО ПРОТИ «ТЕПЛОХОЛОДНОСТІ»

25 вересня 2007 р.

Храм Святителя Феодосія Чернігівського в Луцьку. Світлина Володимира МолявчикаМинулої суботи луцька Феодосіївська парафія святкувала престольний празник, а також 105-річчя початку будівництва свого храму. З цієї нагоди сюди прибув єпископ Луцький і Волинський Михаїл. Разом із канцлером протоієреєм Миколою Цапом, обласним деканом і настоятелем церкви протоієреєм Іваном Семенюком, луцьким районним деканом протоієреєм Віктором Пушком та іншими священнослужителями владика відправив Божественну Літургію, під час якої виголосив велику проповідь. Її тема – рядки з Одкровення Йоана Богослова про ставлення Бога до «ні тих ні сих»: «...Знаю твої діла; ти ні холодний, ні гарячий; якби ти був холодний або гарячий! Але оскільки ти теплий, а не гарячий і не холодинй, то викину тебе з уст Моїх». Преосвященний, зокрема, сказав: «Християнин повинен мати активну життєву позицію – і як член Церкви, і як громадянин. Саме байдужість – до справ церковних, до свого спасіння, до того, що діється і всередині тебе, і навколо тебе, – є причиною багатьох нещасть. Тож наслідуючи святителя Феодосія Чернігівського, пам’ять якого ми сьогодні святкуємо, будьмо гарячі у вірі й небайдужі до всього, що становить життя суспільства».

25 вересня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо