Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НАШ БРАТЧИК – ПОЧЕСНИЙ ДОКТОР УНІВЕРСИТЕТУ

26 листопада 2007 р.

Валерій ШевчукІм’я Валерія Шевчука з Києва – талановитого письменника, публіциста, історика, перекладача, дослідника нашої минувшини, лауреата Національної премії ім. Т. Шевченка відоме не лише в Україні, але й за її межами. Кілька років тому він став членом Волинського крайового братства Святого апостола Андрія Первозваного (Луцького Хрестовоздвиженського). З нашим краєм він пов’язаний ще й тим, що родом з Великої Волині – з Житомирщини. Як перекладач, він активно долучився до факсимільного виданння повного зібранння творів нашого земляка братчика, українського шляхтича, поета, мужнього борця за незалежність України і православ’я Данила Братковського «Світ, по частинах розглянутий», за що в числі трьох удостоєний звання лауреата обласної літературної премії ім. Агатангела Кримського.

Незабаром як перекладач, він буде знов представлений у факсимільному варіанті першої друкованої книжки в Луцьку «Лямент», що вийшла в друкарні Луцького Хрестовоздвиженського братства у 1628 році. Вона вже на стадії готовності виходу в світ.

А нещодавно Валерія Олександровича запросив до себе Львівський Національний університет ім. І. Франка, альма-матер багатьох волинян. В урочистій обстановці йому було вручено Диплом Почесного доктора університету. З присвоєнням цього високого званння від імені братчиків його привітав голова Братства Андрій Бондарчук. В числі волинських братчиків, які нині відзначають 390-літній ювілей з часу заснуванння Братства, є й академік, директор Інституту літератури ім. Т.Г.Шевченка Академії наук України наш земляк Микола Жулинський, один доктор наук, чотири письменники.

26 листопада 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо