Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

А РАЗОМ – ОДИН ЛЮД БОЖИЙ

20 грудня 2007 р.

Під час освячення бані храму Святої Трійці в с. Липини Луцького районного деканату. Світлина Володимира МолявчикаВолинська єпархія, як і Волинська область, неоднорідна. Південні райони завжди були більш розвинені, мали й вищу національну свідомість, на відміну од Полісся. Якщо глянути на спеціальну карту, що показує розміщення парафій, одразу впадає у вічі: в  південних районах кількість громад і храмів Київського Патріархату вже перевищує кількість приходів Патріархату Московського. Проте що далі на Полісся, то становище все більше не на користь УПЦ КП. Щоправда, останніми роками ситуація виправляється й тут.

Тож коли єпископ Луцький і Волинський Михаїл приїздить у парафії південних районів, щоб освятити нову церкву чи наріжний камінь на початок будівництва, він радіє з цієї події, а коли на глибоке Полісся – радіє подвійно.

Нещодавно владика в співслужінні з обласним деканом протоієреєм Іваном Семенюком, настоятелем священиком Миколою Цап'юком та іншими священнослужителями освятив баню величного храму Святої Трійці в Липинах, заможному селі, що вже, по суті, злилося з Луцьком. Владика висловив захоплення працею громади, а сім’ю Кузьмів, яка особливо постаралась у цій боговгодній справі, нагородив благословенною грамотою. «Єпархія буде допомагати і вам, браття й сестри, але насамперед потребують допомоги наші парафії на Поліссі. Разом же ми – одна велика православна родина, тож маємо допомагати одні одним», – сказав преосвященний.

Учасники Богослужіння з нагоди освячення хреста на місці майбутньої церкви Преподобного Іова Почаївського в с. Масловець Любомльського деканату. Світлина Володимира МолявчикаНаступного дня керуючий єпархією освятив місце під майбутній храм Преподобного Іова Почаївського у маленькому й небагатому селі Масловець Любомльського деканату. Це буде лише третя церква Київського Патріархату в цьому поліському районі, де вже діє сім громад. Хоч місцева влада неприхильно ставиться до рішення селян, але й шкоди не чинить. Не коїли розбрату й ті масловчани, котрі тягнуть руку за Московським Патріархатом. Тож на освячення хреста на місці зведення Божого дому прийшло несподівано багато людей, які показали добре знання церковних звичаїв, хоча церкви в Масловці досі не було. Архієрей заохотив усіх до ревної праці на духовній ниві, подарував новоствореній громаді ризи, напрестольні хрест і Євангеліє, склав вагому грошову пожертву, роздав чимало примірників «Закону Божого», «Волинських єпархіальних відомостей» та іншої літератури. У святі взяли участь декан протоієрей Іван Бонис, настоятель священик Сергій Зеленько, місцеве духовенство, співав хор із Любомльського храму Архістратига Михаїла.

Нехай же єднаються душі всіх православних Волині в єдиній братерській сім’ї.

20 грудня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо