Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НЕ ВІДДАВАЙТЕ ГРОШІ АФЕРИСТАМ!

10 березня 2006 р.

Єпископ Луцький і Волинський МихаїлУ Волинській духовній консисторії відбулася прес-конференція, на якій єпископ Михаїл повідомив, що протягом останнього тижня в Луцьку діють незвичайні аферисти. Прикриваючись фальшивими документами, вони збирають кошти буцімто на храми й монастирі. У зв’язку з цим владика заявив, що не давав благословення на збір коштів поза храмами, а тому люди, кому пропонували зробити такі пожертви, повинні негайно повідомляти в міліцію.

Користуючись нагодою, преосвященний пояснив позицію Київського Патріархату щодо виборів, наголосивши, що Церква є понад політикою і не агітує за блоки та партії. Однак священики як громадяни мають право на політичні вподобання і навіть у разі потреби обиратися депутатами.

Йшлося і про те, що єпархія відроджує давні церковні традиції, повертаючи термінологію, якою послуговувалися на Волині до 1946 року. Відтепер єпрахіальне управління – це Волинська духовна консисторія, секретар управління – канцлер єпархії, а «благочиння» й «благочинний» – відповідно «деканат» і «декан». Слово «єпархія» означає всю територію, підпорядковану певному архієреєві. До речі, протягом 2005 року Волинська єпархія збільшилася на 29 громад. Освячено 5 храмів, 5 каплиць та 9 місць під будівництво нових храмів. На сьогодні у Волинській області діє 257 священнослужителів Київського Патріархату, 258 громад, 259 храмів і каплиць та 3 монастирі з 9-ма ченцями й черницями.

10 березня 2006 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо