Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

КРИГА НЕДОВІРИ СКРЕСАЄ

28 січня 2008 р.

Освячення води на Криничній горі поблизу с. Цеперів Луцького районного деканату. Світлина Ігоря ЗайчукаНа території Баївської сільради Луцького району міститься три села і дві церкви: у Городищі-1 – Київського Патріархату (настоятель священик Богдан Лисак), у Баєві – Московського, а в Цеперові жодної культової споруди ніколи не було і немає, тож його мешканці завжди відвідували Баївський храм. Оддавна він був оплотом Московської Патріархії в цій частині Волинського краю.

Та поступово люди тут, як і повсюди, доходять думки, що між обома Патріархатами немає жодної різниці, крім політичної. Тож почали запрошувати отця Богдана у свої села. Торік на День Перемоги душпастирі разом стояли біля обеліска загиблим у центрі Баєва. А цього року 9 січня баївці, зокрема депутат районної ради Сергій Пахачук, запросили городищанського священика освятити їхній дитсадок з нагоди відкриття молодшої групи. Панотець радо вчинив це, а також подарував дитсадку ікони, діткам – солодощі й образки. (До речі, торік на день святого Миколая він теж провідував тут малюків.)

А за декілька днів, на Водохреще, 20 січня, уже цеперівці на чолі з депутатом сільської ради Миколою Левчуком попросили о. Богдана відвідати їхнє село. Річ у тім, що тут є овіяна переказами Кринична гора, з-під якої б’є цілюще джерело. Тож священик освятив його та окропив йорданською водою присутніх вірян та їхні оселі.

Жодної протидії з боку громади УПЦ МП під час усіх цих візитів не було. Так крок за кроком Київський Патріархат здобуває вплив у цьому куточку Волині і так вимощується шлях до єдності розділеного Українського Православ’я.

28 січня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо