Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

АЖ ДО ЗАГИНУ

31 січня 2008 р.

Панахида в кафедральному соборі. Світлина прот. Віталія СобкаВони прагнули Небесного Царства, але любили й земну Батьківщину. Тому коли більшовицька навала загрожувала українській столиці, київські юнкери і їхні наставники стали на захист свободи. Символ тієї борні – бій одного із загонів під станцією Крути, де майже всі триста наших бійців загинули.

Як і щороку, 29 січня священнослужителі Троїцького кафедрального собору відслужили панахиду по героях Крут. Її очолив старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний. Було чимало вірян, зокрема представники обласної та міської влади. «Що таке любов, яка має бути основою нашого життя? Любов це не слова, а вчинки, і ті наші герої смертю своєю доводять нам, як вони любили Вітчизну, і тим заслужили вдячну пам’ять нащадків і наші палкі молитви», – підкреслив у проповіді отець Олександр.

Героїв Крут поминають в Іваничах. Світлина Тетяни МельничукПоминальні Богослужіння по звитяжним юнакам відправляли і в інших парафіях Волині. Зокрема, як повідомила єпархіальній прес-службі Тетяна Мельничук, в Іваничах молитву провели на міському майдані. Разом із священиком парафії Казанської ікони Божої Матері протоієреєм Василем Мельничуком героїв пом'янули представники місцевої влади та громадськості.

31 січня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо