Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЄПАРХІЯ У 2007-МУ

13 лютого 2008 р.

Сьогодні єпископ Луцький і Волинський Михаїл на черговій прес-конференції підбив підсумки діяльності єпархії протягом 2007 року. Він зазначив, що минулий рік для Київського Патріархату на Волині позначився динамічним розвитком. Духовенство загалом і керуючий єпархії зокрема плідно виконували пастирські обов’язки, беручи також активну участь у громадському житті краю. Упродовж року успішно функціонували духовна консисторія, монастирі, деканати, парафії, братства та інші релігійні утворення. Основні ж здобутки у 2007-му такі:

– утворилися 24 нові релігійні громади;
– розпочали пастирське служіння ще 14 священнослужителів, більшість із яких – випускники Волинської духовної семінарії;
– освячено 9 новозбудованих храмів, розпочато будівництво ще 17-х;
– видавничий відділ єпархії «Ключі» реалізував два проекти – книжки «Ідемо до Сповіді та Причастя» і «Літургія з поясненнями для мирян»;
– загальний річний тираж офіційного часопису єпархії «Волинські єпархіальні відомості» сягнув 77 000 примірників. Приблизно третину тиражу кожного номера безкоштовно поширювали в лікарнях, навчальних закладах, бібліотеках тощо;
– понад 10 000 вірян за сприяння паломницької служби єпархії здійснили прощі до різних святинь України;
– у Луцьку проведено Волинський церковно-громадський форум «За Єдину Помісну Українську Православну Церкву», ініціаторами і співголовами якого були єпископ Луцький і Волинський Михаїл, міський голова Богдан Шиба та обласні очільники семи національно-патріотичних політичних партій. Форум зібрав понад 700 священно-служителів і мирян Київського Патріархату, представників політичних партій, дер-жавних та громадських діячів, представників наукової і творчої інтелігенції; видано збірник матеріалів форуму.

Станом на 31 грудня 2007 року Волинська єпархія нараховувала: 284 парафії, об’єднані в 21 деканат, 252 священики і 10 дияконів; 4 монастирі, в яких спасаються 16 ченців і черниць; 2 братства.

13 лютого 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо