Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ПОЖЕЖАМ – ЗАСЬ!

28 лютого 2008 р.

Під час екскурсії у музеї цивільного захисту. Світлина Володимира НестероваНе так давно на Волині згоріло дві церкви, та і взагалі кількість трагічних займань повзе вгору. Тому рятувальники МНС і священнослужителі нашої єпархії вирішили поєднати зусилля. Днями у музеї цивільного захисту населення центру пропаганди головного управління Міністерства внутрішніх справ України в області зібралися єпископ Луцький і Волинський Михаїл, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, отці декани, начальник ГУ МНС області В. Грушовінчук, його підлеглі. Для духовенства було проведено екскурсію, прочитано лекцію, показано відеоматеріал про вогняні трагедії в культових спорудах Волині.

Владика Михаїл і добродій Грушовінчук підписали спільне звернення до священиків і парафіян «Про попередження пожеж та загибелі людей на них». У ньому, зокрема, сказано: «...Дотримуйтесь правил пожежної безпеки у релігійних закладах, будьте обережні при користуванні відкритим вогнем, по закінченні Богослужіння вимикайте електричні прилади. Постійно слідкуйте за справністю електричних мереж, забезпечте наявність в храмах достатньої кількості вогнегасників».

28 лютого 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо