Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

«ЩО Є ІСТИНА?»

14 березня 2008 р.

Учора в інституті соціальних наук Волинського національного університету ім. Лесі Українки відбулася ІІ Всеукраїнська наукова конференція «Сучасна релігійність: стан і тенденції. Розглядалися такі теми: змістові характеристики сучасної релігійності; соціальні зміни, громадянське суспільство і сучасна релігійність; релігійність і сучасний соціокультурний простір; сучасний віруючий: особливості і типологія.

З благословення єпископа Луцького і Волинського Михаїла у заході взяв участь прес-секретар єпархії протоієрей Віталій Собко. Серед учасників були також представники Московського Патріархату й Церкви євангельських християн-баптистів, а також світські релігієзнавці.

Серед питань, порушених отцем Віталієм, особливу зацікавленість присутніх викликала проблема захисту християнином своєї релігійності в сучасному суспільстві, де панує атмосфера десакралізації та світоглядного релятивізму. «Ми повинні задуматися, де за умов переважання цінностей лібералізму є межі допустимого компромісу для християнина, а якими цінностями не можна поступатися за жодних обставин», – зазначив священик.

Виступи промовців-богословів загалом схвально сприймалися аудиторією, чого не можна сказати про реакцію на доповіді світських релігієзнавців. Їхні виступи викликали інколи гостру дискусію про речі, що для віруючих є фундаментальними.

14 березня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо