Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ДЕКЛАРАЦІЯ ВОЛИНСЬКИХ ЦЕРКОВ

17 березня 2006 р.

Засідання Волинської Ради Церков. Фото прот. Віталія СобкаВолинська Рада Церков одностайно прийняла декларацію, у якій підтвердила намір неухильно виконувати закон України про вибори. Документ підписано під час засідання в облдержадміністрації в присутності її голови Володимира Бондаря.

8 ієрархів і керівників волинських християнських спільнот прагнуть «заборони використання в політичній агітації авторитету Церков і релігійних організацій, їхніх організаційних структур, приміщень, релігійної символіки», оскільки «такі дії не лише заборонені законодавством України, але й суперечать духовній природі Церков».

Волинська Рада Церков звернулась «з вимогою до партій не втягувати їх у політичну агітацію, а до відповідних державних органів - належно і оперативно реагувати на порушення законодавчих норм».
Поряд з цим, у декларація зазначено, що віряни та священнослужителі «мають рівні з усіма іншими громадянами права на участь у політичному житті держави, у тому числі обирати і бути обраними до представницьких органів влади». Однак їхня участь у виборчому процесі та політична агітація не можуть відбуватися від імені Церков.

Церкви «не надають особливого благословення або інших явних ознак підтримки окремим кандидатам чи політичним силам, тому що такі дії можуть бути використані з агітаційною метою». Разом з тим Церкви «мають право виступати з публічними заявами і зверненнями, в яких відображається їхня духовна і моральна оцінка суспільних явищ, дають загальні критерії для здійснення віруючими права вибору», - йдеться в документі.

Голова облдержадміністрації Володимир Бондар, зазначивши, що сьогодні зі сторони Волинських християнських спільнот немає порушень виборчого законодавства, подякував Раді за співпрацю, утвердження ідей милосердя в суспільстві та, зокрема, за активну участь в організації і проведенні Різдвяного благодійного телерадіомарафону «Бог багатий милосердям». У свою чергу, керівники Церков оголосили подяку за співпрацю щодо відродження духовності волинян, піднесення їх суспільної моралі й людської гідності та сприяння у підготовці та проведенні марафону Володимирові Бондару, голові Волинської держадміністрації, колектву обласної держтелерадіокомпанії, Валентині Пришко, голові обласної організації Товариства Червоного Хреста України, Богданові Березі, директору обласного академічного українського муздрамтеатру ім. Т. Г. Шевченка, Віталієві Нероді, директору обласного кіновідеомузичного підприєства та всім благодійникам, які пожертвували кошти для волинських будинків сімейного типу та інтернатів.

17 березня 2006 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо