Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЮРІЇВСЬКІ ЮВІЛЕЇ

9 травня 2008 р.

Храм Великомученика Юрія Переможця у Володимирі. Світлина Володимира МолявчикаПарафія Великомученика Юрія Переможця (Георгія Побідоносця) у Володимирі відзначила сторіччя з дня освячення свого храму. Вона будувалася як військова, гарнізонна церква, її й сплановано саме так, щоб тут могли розміщатися «служиві люди».

Під час святкового Богослужіння у храмі Великомученика Юрія Переможця у Володимирі. Світлина Володимира МолявчикаНа ювілей до громади, яку очолює протоієрей Євген Шевчук, прибули єпископ Луцький і Волинський Михаїл, колишній настоятель цього храму, а нині єпископ Дрогобицький і Самбірський Матфей, декан протоієрей Юрій Пилипець, інші священнослужителі, ігуменя місцевого монастиря Різдва Христового Марія (Ігнатенко), представники державної влади. «Настане той час, – мовив у проповіді владика Михаїл, – коли, як сказано у Святому Письмі, перекують мечі на рала. Але нині ми – Церква войовнича. Ми боремося не проти плоті, не проти тіла, а проти духів злоби піднебесної, і в цьому нам добрий приклад – великомученик Юрій. Нехай же за трудами нашими Господь сподобить нас Царства Небесного, як сподобив Своєю ласкою цього великого святого». А тимчасовий, столітній відтинок цієї боротьби було відзначено благословенною грамотою, якою архієрей нагородив усю громаду.

Особливо піднесений настрій панував того дня і в луцькій Юріївській церкві, яку очолює канцлер протоієрей Микола Цап. Адже окрім храмового свята відзначали ще й 110-ту річницю церкви. На цю нагоду духовенство освятило пам’ятний знак, споруджений коштом громади.

09 травня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо