Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

РАЗОМ ПРОТИ СНІДУ

22 травня 2008 р.

На 19 травня у Луцьку було заплановано четверту щорічну міжконфесійну свічкову ходу і панахиду по тих, хто помер від СНІДу. Але внаслідок дуже поганих погодних умов ходу довелося відмінити. Оскільки вона мала розпочатися від католицького собору Апостолів Петра і Павла, то всі учасники зайшли у нього і саме там, а не на Театральному майдані просто неба, так несподівано відбулась панахида. З благословення єпископа Луцького і Волинського Михаїла її відправив капелан Волинського інституту ім. В. Липинського МАУП протоієрей Віктор Михалевич у співслужінні священиків Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков і в присутності душпастиря Московського Патріархату. Просторий костел був заповнений молоддю. Отець Віктор, який давно й багато працює з юнню, у проповіді наголосив, що проблема ВІЛ/СНІДу повинна згуртувати усіх, незалежно від будь-яких відмінностей, у тому числі релігійних, адже «кинутий на пляжі шприц чи заражена бритва в перукарні може бути причиною захворювання кожного, навіть за умови цнотливого життя».

Направду, епідемія цієї хвороби схожа на бурю, яка звела у храмі тих, хто зазвичай не молиться в одних стінах.

22 травня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо