Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ВОЛИНСЬКА РАДА ЦЕРКОВ ПОЧИНАЄ ДІЯТИ

23 грудня 2005 р.

У Волинській обласній державній адміністрації відбулося засідання Волинської Ради Церков. Це перше зібрання керівників найбільших християнських спільнот Волині, де конкретними діями засвідчено, що християни різних віровизнань бажають і здатні плідно працювати задля вирішення спільних проблем та адекватно реагувати на виклики сьогодення.

Цього дня представники Церков (Київський Патріархат із благословення єпископа Луцького і Волинського Михаїла представляв протоієрей Віталій Собко, прес-секретар єпархії) розглянули три питання: 1) про підготовку та проведення Різдвяного благодійного марафону "Бог багатий милосердям"; 2) про звернення до голів облдержадміністрації та облради щодо сприяння у встановленні для релігійних організацій цін за спожитий газ та інші комунальні послуги на рівні тарифів, передбачених для населення; 3) про звернення щодо святкування Неділі волинськими християнами.

Оскільки протягом кількох місяців питання були попередньо обговорені, пропрацьовані та узгоджені спеціальною робочою групою, члени Ради Церков оперативно й без зайвих дискусій підписали відповідні документи.

Перший спільний проект Волинської Ради Церков та обласної влади - Різдвяний благодійний марафон "Бог багатий милосердям" відбудеться 17 січня 2006 р. Ним організатори мають намір привернути увагу громадськості до проблем соціально незахищених верств населення, зібрати кошти на їхні потреби та пропагувати ідеї милосердя, любові до ближнього, моральних цінностей серед волинян. Протягом дня в прямому ефірі церковні творчі колективи виконуватимуть різдвяні піснеспіви в обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

Звернення керівників Церков щодо святкування Неділі волинськими християнами найперше скероване головам та депутатам міс і сіл, керівникам організацій і підприємцям. Воно розкриває вчення Церкви Божої про День Господній, нагадує вірянам про гідне його вшанування та закликає перенести торгівлю з недільного на інші дні тижня. Повний текст звернення подається окремо.

23 грудня 2005 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо