Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

АБОРТАМ – «НІ!»

1 червня 2008 р.

Абортам – «Ні!»Сьогодні з нагоди Міжнародного дня захисту дітей у Луцьку провели акцію духовного відродження України «Збережи і захисти життя дитини», спрямовану проти абортів. З ініціативи «Християнського руху за життя», Молодіжного православного братства Преподобного Миколи Святоші, князя Луцького, та інших громадських і церковних організацій на Театральному майдані в центрі міста священики з Київського Патріархату, УАПЦ, УГКЦ, РКЦ відправили молебень за примноження любові. Прес-секретар Волинської єпархії Київського Патріархату протоієрей Віталій Собко зазначив, що саме брак любові до Бога і до ближніх призводить до того, що жінка, чоловік, лікар, держава й усі ми причетні до страшного злочину – убивства ненародженої дитини. Тому треба молитися, щоб Україна стала державою, де заборонені аборти. Треба також і діяти, робити все можливе, аби припинилося це беззаконня.

Під час акції проведено збір підписів усіх небайдужих під відкритим листом до Президента В. Ющенка, голови Верховної Ради А. Яценюка та очільниці Уряду Ю. Тимошенко з вимогою законодавчої заборони абортів у нашій країні. Допоки цього важливого закону немає, Україна продовжує шокувати жахливою статистикою. Як повідомила громадська організація «Християнський рух за життя», лише за 2007 рік на 430 000 новонароджених припадає 420 000 абортованих дітей; в Україні лише 2% жінок дітородного віку не робили абортів упродовж життя; кожна 4 пара стає бездітною після аборту...

Господи, допоможи нам навернутися до Тебе! Заради нашого життя і спасіння.

01 червня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо