Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ПУЛЬСУЄ СЕРЦЕ СЕЛА

12 червня 2008 р.

Новоосвячений храм Вознесіння Господнього в с. Оздів Луцького районного деканату. Світлина Володимира МолявчикаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл одвідав парафію Вознесіння Господнього в с. Оздів Луцького районного деканату з нагоди освячення нового храму. З владикою співслужили декан протоієрей Віктор Пушко, настоятель протоієрей Сергій Січкар та інші священнослужителі.

Єпископ Михаїл читає молитву під час Богослужіння в новоосвяченому храмі Вознесіння Господнього в с. Оздів Луцького районного деканату. Світлина Володимира Молявчика«Храм – це душа села, храм – це серце села, і в якому селі є храм, те село має майбутнє», – сказав у проповіді преосвященний.

В Оздові, як відомо з переказів старожилів, було дві церкви: перша, стоячи на краю болота, пішла під землю, другу спалили німці. Новий храм християни звели протягом 1994–1996 років, а внутрішні роботи завершилися нещодавно. Працювали всією громадою, але, як повідомив єпархіальній прес-службі о. Сергій, найбільше старань доклали Василина Лук’янчук, Микола Бездольний, Адам Чернюк та нині покійні Феодосій Романчук і Ганна Олексюк. Добрим словом згадують усі, хто молиться в цьому Божому домі, благодійника Олександра Перванчука. На Божественній Літургії разом з оздівцями молився меценат цього будівництва Віктор Шумський – директор сільськогосподарського приватного підприємства «Рать».

Без сумніву, тепер, після освячення храму, духовне життя в Оздові струмуватиме з новою силою.

12 червня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо