Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НЕ КОНТРОЛЮВАТИ, А КООРДИНУВАТИ

27 червня 2008 р.

Під час засідання в патріархії. Світлина з сайту Cerkva.infoПатріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся із головами єпархіальних відділів у справах молоді, головами православних молодіжних братств і організацій. Захід, який відбувся в патріархії, проведено за ініціативою управління у справах молоді при Священному Синоді УПЦ КП (голова – єпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, випускник Волинської духовної семінарії), адже в молодіжному русі нашої Церкві накопичилося чимало проблем. Так, досі неврегульованим було питання реєстрації місцевих братств, їх співпраці з підрозділами патріархії тощо.

Представниками Волинської єпархії на цьому зібранні були секретар духовної консисторії, ігумен жидичинського Миколаївського монастиря Марк (Левків), який тривалий час був духівником луцького молодіжного братства Преподобного Миколи-Святоші, голова цього братства Сергій Когут і старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний. Оскільки на Волині вже напрацьовано чималий досвід роботи з молоддю, Його Святість запросив о. Марка до слова. Ігумен запропонував своє бачення на регламентаційні документи, представлені учасникам зустрічі. Його підтримав о. Олександр.

Результатом дискусії стала думка, що управління при Священному Синоді та інші керівні формації мають не жорстко контролювати діяльність місцевих братств, а радше допомагати й координувати усі їхні добрі справи.

У контексті розмови не раз звучали добрі слова на адресу нашої єпархії, а наприкінці Його Святість нагородив о. Марка і насельника жидичинського монастиря ієромонаха Константина (Марченка) благословенними грамотами.

27 червня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо