Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ПІД ЗЕЛЕНИМИ КРОНАМИ

21 серпня 2008 р.

Прот. Віктор Михалевич читає лекцію для молоді на щорічному православному таборі. Світлину надано єпископом Полтавським і Кременчуцьким ФедоромВ околицях села Пляшева поблизу Берестечка уже вп’яте відбувся щорічний християнський молодіжний табір. Сто двадцять молодих православних із десяти регіонів України (від Волині до Донеччини) відпочивали, молилися, навчались.

На адресу оргкомітету (голова – співробітник синодального управління у справах молоді Володимир Вакін, випускник Волинської духовної семінарії) варто сказати слова вдячності: цьогорічний табір був добре продуманий, гаразд організований, тож не гаялось ні хвилини і спілкування юних вірян між собою та з духовними наставниками було плідним.

Із юнню спілкувалися різні священнослужителі, зокрема, єпископ Полтавський і Кременчуцький Федір (Бубнюк) – голова синодального управління у справах молоді (теж випускник ВДС), секретар Волинської духовної консисторії ігумен Марк (Левків) та капелан інституту ім. В. Липинського МАУП, що в Луцьку, священик Віктор Михалевич. Оскільки тема цьогорічного табору – «Життя, кероване Святим Духом», то о. Марк говорив на тему «Духовність у православному розумінні», а о. Віктор – «Сучасний шлях молодого християнина: проблеми і способи їх вирішення». Обидва душпастирі кажуть: порушені питання так зацікавили таборян, що доволі короткі лекції розтяглися на кількагодинні спілкування, молодь обступала священиків і засипала животрепетними запитаннями, просто-таки проходу не давала.

А якщо до цього додати Літургію в соборі на Козацьких могилах, Сповіді, нічні вогнища з піснями, спортивні змагання, безліч цікавинок, якими були заповнені ці дні, то можна стверджувати: пощастило тим, хто був у цьому таборі посеред волинського бору.

21 серпня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо