Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЛУНКИЙ ВІДГОМІН

22 серпня 2008 р.

Під час святкування 1020-річчя Хрещенні Русі в КіверцяхЯк відомо, волиняни взяли надзвичайно активну участь у святкуваннях 1020-ліття хрещення Русі-України, що відбулись у столиці. Належно було відзначено цю дату й у Волинській єпархії. Ось як, наприклад, це відбувалося 17 серпня в Ківерцях.

До Покровського собору прибув єпископ Луцький і Волинський Михаїл, численні священнослужителі. Разом із настоятелем парафії, деканом протоієреєм Олегом Ткачусем вони відправили святкову Божественну Літургію. Під стінами Божого дому церковні хори Ківереччини дали концерт духовної музики. Із Троїцького храму села Тростянець було доставлено копію чудотворної Тростянецької ікони Божої Матері з частками мощей віфлеємських немовлят-мучеників, тож із цією реліквією не менше тисячі вірян здійснили хресний хід містом. Користуючись святковою нагодою, архієрей нагородив ювілейною медаллю «1020-та річниця хрещення Київської Русі» голів райдержадміністрації Леонтія Кричкевича, райради Андрія Манька та міського голову Володимира Жгутова, які виділили кошти для гідного відзначення цього ювілею в районі.

А ось у Любешові, як розповідає декан священик Юрій Устимчук, святкування пройшло під знаком єднання православних українців обох юрисдикцій. 10 серпня, відслуживши Службу Божу в своїх церквах, вірні Київського та Московського Патріархатів, разом близько тисяча осіб, під проводом своїх отців благочинних зібралися надвечір у центрі селища. Тут зведений колектив (два хори від УПЦ МП та один – від УПЦ КП) дав концерт духовної музики під керуванням світського регента. Славили Бога церковнослов’янською й українською (однаковою кількістю творів), а насамкінець многоліття було виконано ще й по-грецьки. Обидва благочинні, кожен торкаючись різних епох історії нашої Церкви, проповідували на одну біблійну тему: «Як то добре і як то гарно, коли брати живуть у згоді!» (Пс., 132:1). Єдність у вірі й любові до Вітчизни були головними мотивами промов і державних мужів, які мали слово того вечора. Учасники й слухачі розійшлися дуже задоволені, адже братолюбство і згуртування це справді те, чого ми так потребуємо.

22 серпня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо