Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЩЕПЛЕННЯ: «ЗА» ЧИ «ПРОТИ»?

29 серпня 2008 р.

Щеплення: «за» чи «проти»? Світлина з сайта Slavutaportal.com.uaКореспондентка радіо «Сім’я і дім» Тамара Приймак звернулася до духовної консисторії нашої єпархії із запитанням: як ставиться Православ’я до медичних щеплень? Оскільки офіційного погляду повноти Церкви на цю проблему поки що не існує, секретар консисторії ігумен Марк (Левків) ознайомив журналістку зі своєю приватною думкою. Вважаємо, що її варто взяти до уваги при виробленні загальної точки зору Православної Церкви.

Отець Марк, зокрема, сказав: «Строго богословських заперечень проти вакцинацій немає. Є деякі щеплення, котрі, очевидно, необхідні, а деякі – навіть небезпечні. Важко дістати достовірну інформацію про щеплення – їхню якість, необхідність. У нашому світі, де все побудовано на комерційній основі, виробники вакцин рекламують свою продукцію і всі її негативи приховують. Медицина ж, дуже часто будучи корумпованою, теж не завжди дає правдиві відомості. У Західній Європі, Америці перед тим як вакцинувати людину, їй дають вибір. Кожному зокрема треба пояснити, чи потрібне йому це щеплення, чим воно корисне, чи можна без нього обійтися, яка ймовірність, що він зустрінеться із цієї недугою. Лікарі, зокрема імунологи, мають працювати з кожною людиною і лише після ретельного обстеження робити висновок – можна чи не можна саме її щеплювати проти саме цієї хвороби саме цією сироваткою. Коли б це виконувалося, то не було б ніяких заперечень. А проводити всезагальну примусову вакцинацію населення не слід. Окрім того, потрібно повсякчас дбати про своє здоров’я, про природну відпорність організму хворобам. Це значною мірою можливо, якщо облишити шкідливі звички, надмірності та дотримуватися християнського, благочестивого здорового способу життя».

29 серпня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо